Kebab de yuba


INGREDIENTS

Ingredients pel Kebab

  • 200 gr de yuba o pell de soja seca
  • 2 cullerades d'oli de gira-sol
  • 1'5 cullerada sopera d'espècies per pollastre (o mix d'espècies similars)
  • 1'5 culleradeta de postre de farigola
  • 1'5 culleradeta de postre d'all en pols
  • 1'5 culleradeta de postre de fum líquid
  • 2'5 cullerada sopera de salsa de soja
  • Un rajolí d'oli d'oliva
  • sal
  • pebre
  • 6 «fajitas»

Ingredients per la salsa

  • 1 Iogurt de soja sense ensucrar
  • 1'5 culleradeta de postre d'espècies per Tsatziki
  • un polsim de sal

PREPARACIÓ

Deixar en remull la yuba durant una hora, en aigua calenta.
Un cop hidratada la colem i tallem a trossos o piquem gruixuda amb un ganivet, posem la salsa de soja, totes les espècies, l'oli, el fum líquid i el pebre mòlt, de moment no posem sal, remenem, tapem i deixem macerar durant una hora.

En una paella gran posem un rajolí d'oli d'oliva i la yuba, amb la mica de suc que hagi quedat de la maceració, cuinar-la durant uns 15 minuts remenant de tant en quant, si quedés seca, afegir unes gotes de salsa de soja. Provar i si necessita una mica de sal, que no n'hem posat doncs la soja ja aporta salabror, afegir-ne un punt.

És important que quedin parts una mica més torrades, perquè tingui la textura d'un kebab.

Escalfar les fajitas uns segons al microones i ja es poden muntar, posar la yuba al centre de la fajita, un parell de cullerades de salsa de iogurt al damunt i enrotllar